Zdrowie serca dla kobiet

Uncategorized

Choroba serca jest główną przyczyną śmierci wśród amerykańskich kobiet. To, że kobieta jedzenie i styl życia odgrywają dużą rolę w jej zdrowie serca.

Inne Czynniki RyzykaInne Czynniki Ryzyka

W tym czasie, jak można zmienić to, co jesz i w lewo, czy fizycznie, istnieją pewne czynniki ryzyka dla kierowej choroby i nie można ich zmienić. Należą do nich:

  • Starzenie się: jak kobiety stają się starsze, ich ryzyko rozwoju chorób serca zwiększa się.
  • Płeć: kobiety częściej niż mężczyźni zawałów serca i udarów mózgu, ponieważ są one starzeją się.
  • Historia rodziny: jeśli kobieta ma bliskiego krewnego z chorobą serca, to szanse, że ona będzie mieć chorobę serca więcej.
  • Rasy: czarne kobiety mają wyższe ryzyko chorób serca, niż wśród białych kobiet. Ich szanse umrzeć od uderzenia oraz powyżej.
  • Poprzedni atak serca: jeśli kobieta już miał atak serca, naraża się na jeszcze jeden.

Dbać o swoje serce

Wybrać sercowo-zdrowe produkty, takie jak produkty pełnoziarniste, owoce, warzywa, niskotłuszczowe lub beztłuszczowe produkty mleczne, chude białko i zdrowe tłuszcze. Ograniczenie kalorii, wypełniając na bogate w błonnik żywnością, w tym pełnoziarniste, owoce i warzywa. Włókno może pomóc stracić na wadze i utrzymać funtów od wypełniając was szybciej i dłużej.

Sprawach sadło dla sercaSprawach sadło dla serca

Ilość i rodzaj tłuszczu jesz robi różnicę. Tłuszcze powinny wynosić od 20 do 35% całkowitej ilości kalorii, ale tylko 10 procent z tych tłustych kalorii z tłuszczów nasyconych. Badania pokazują, że spożywanie zbyt dużo tłuszczów nasyconych nie jest dobre dla serca. Produkty, takie jak boczek, parówki, tłuste mięso, masło, lody i innych chudych produktów mlecznych zawierają tłuszcze nasycone.

Tłuszcze nienasycone-to inna historia. To wykazano, aby być przydatne, aby poziom cholesterolu i ogólny stan zdrowia układu sercowo-naczyniowego. Żywnością, w tym oliwa z oliwek, olej rzepakowy, awokado, orzechy i nasiona zawierają tłuszcze nienasycone.

Omega-3 kwasy tłuszczowe, rodzaju tłuszczów wielonienasyconych, stwierdzono, aby być użyteczne w zapobieganiu nagłej śmierci na atak serca. Tłuste ryby, takie jak łosoś, makrela, tuńczyk i śledź, zawierają dwa rodzaje kwasów tłuszczowych Omega-3, kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas eikozapentaenowy (EPA).

Zalecana dawka kwasów tłuszczowych Omega-3 wynosi 500 mg dziennie. To w zasadzie dwa 6-uncji porcji tłustych ryb w tygodniu.

Jeszcze jeden rodzaj tłuszczów Omega-3, kwasu Alfa-linolenowego ALA, również udowodnione, serdeczne korzyści. Siemię lniane i orzechy włoskie zawierają ala. Spożywać 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego lub 1 uncji (około garść) orzechów włoskich dziennie dla zdrowia serca.

Owoców i warzyw sprawa

Kiedy przychodzi do pobrania talerzu, owoce i warzywa, gdzie to jest. Są nie tylko niskokaloryczne i bogate w błonnik i przeciwutleniacze, mogą one również pomóc utrzymać ciśnienie krwi pod kontrolą. Wysokie ciśnienie krwi jest głównym czynnikiem ryzyka zawału serca i udaru mózgu. Co sprawia, że owoce i warzywa są tak dobrze? Są one pakowane z potasu, minerału, który został pokazany w celu zmniejszenia ciśnienia krwi w badaniach klinicznych.

Cel dla 4700 mg potasu na co dzień maksymalnego ciśnienia tętniczego krwi. To nie mniej niż 2 filiżanki owoców i 3 filiżanek warzyw dziennie.

Powolny i stały odchudzanie dla zdrowia sercaPowolny i stały odchudzanie dla zdrowia serca

Jeśli masz nadwagę lub otyłość, stopniowa utrata wagi oferuje najlepsze rezultaty dla ogólnego zdrowia. To nie potrwa, aby zobaczyć rezultaty; ogólny stan zdrowia znacznie się poprawi z 5 – do 10-procentowy spadek na wadze. Uzyskać co najmniej 30 minut regularnej aktywności większość dni w tygodniu; to pomoże z utratą masy ciała i utrzymać swoje serce mocno bije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *